Over mij

Ik ben Wouter

Voor de snelle lezers: Ik ben een professioneel fotograaf die zich voornamelijk specialiseert in muziek-, evenementen en zakelijke fotografie, maar bij mij bent u ook meer dan welkom voor een fotoshoot van uzelf of uw familie. Ik ben te vinden in de omgeving van Nijmegen (Gelderland). Voor mijn klanten werk rijd ik door heel Nederland. Naast fotoreportages heb ik een leuk aanbod als het gaat om video. Met name de evenementenreportage i.c.m. een aftermovie wordt door door organisatoren gezien als een aantrekkelijk aanbod. Ik pas me aan aan de wensen van de klant, zonder mijn eigen stijl te verliezen. Op deze manier kan ik de mooiste reportages leveren. Er zijn vrijwel geen situaties waar ik niet mee uit de voeten kan. Mijn klanten weten dit, waardoor ik hen een zorgeloze ervaring kan bieden: ik ga gewoon mijn gang - jij weet dat het goed komt.

Voor het langere verhaal: Acht jaar was ik toen ik begon met fotografie. Officieel dan, omdat ik toen een camera kreeg voor mijn verjaardag. Natuurlijk was dat een idee van mijn vader, van wie ik de basis geleerd heb. Dat hij mijn eerste camera gaf was misschien wel een beetje uit eigenbelang: dan kreeg hij zelf ook de tijd om foto's te maken met zijn eigen camera.

Toen ik iets ouder was ging ik met mijn vader mee om motorsport te fotograferen op het circuit van Assen. Al snel vond ik, op mijn twaalfde, mijn passie voor muziek. Ik was veelal te vinden bij festivals en concerten.

Het combineren van mijn passie voor fotografie met mijn passie voor muziek, resulteerde in een aantal fotoprijzen. In 2010 won ik in Londen, als veertienjarige, een NME Music Photography Award met de foto "Scream". In de 2 daaropvolgende jaren werd ik weer genomineerd voor een NME Music Photography Award en in 2013 kreeg ik een eervolle vermelding. In dat jaar won ik ook de 2e prijs bij de bedrijvenwedstrijd van de Zilveren Camera Hengelo, geörganiseerd door de Mixed Lions Club, waar ik Poppodium Metropool vertegenwoordigde. 2014 kwam met een driedubbele nominatie voor mijn concertfoto's, wederom voor de NME Music Photography award. Gek genoeg heb ik daarna nooit meer wat ingestuurd: ik was gewoon bezig met plaatjes maken namelijk.

Mijn vader had zich inmiddels verdiept in de vechtsportfotografie. Na een tijdje is hij gestopt met fotografie, en was Nicepictures dus niet langer iets dat door ons beiden werd onderhouden. Stukje bij beetje heb ik het omgebouwd tot mijn eigen website. Inmiddels heb ik Nicepictures omgedoopt tot de naam van mijn website en heb ik Wouter Loeve Fotografie ingeschreven als bedrijf.

Nu fotografeer en film ik dus professioneel naast mijn studie Kunstmatige Intelligentie. In mijn overige tijd film en monteer ik Kennisclips aan de Radboud Universiteit en speel ik basgitaar in de Nijmeegse band Cher Ami.

Social media:

Images

Fotograaf nodig?