Over mij

Ik ben Wouter

8 jaar was ik toen ik begon met fotografie. Officieel dan, omdat ik toen een camera kreeg voor mijn verjaardag. Natuurlijk was dat een idee van mijn vader, van wie ik de basis geleerd heb. Dat hij mijn eerste camera gaf was misschien wel een beetje uit eigenbelang: dan kreeg hij zelf ook de tijd om foto's te maken met zijn eigen camera.

Toen ik iets ouder was ging ik met mijn vader mee om motorsport te fotograferen op het circuit van Assen. Vanaf mijn 12e ben ik vooral te vinden bij festivals en concerten. Aangezien muziek een grote hobby van me is, kan ik dus beide hobbies combineren: dat is best gaaf, en ik hoop dat die passie terug te vinden is in de fotoseries die ik lever.

Vroeg succes? Ja, dat fotograferen ging me best goed af. In 2010 won ik in Londen, als veertienjarige, een NME Music Photography Award met de foto "Scream". In de 2 daaropvolgende jaren werd ik weer genomineerd voor een NME Music Photography Award en in 2013 kreeg ik een eervolle vermelding. In dat jaar won ik ook de 2e prijs bij de bedrijvenwedstrijd van de Zilveren Camera Hengelo, geörganiseerd door de Mixed Lions Club, waar ik Poppodium Metropool vertegenwoordigde. 2014 kwam met een driedubbele nominatie voor mijn concertfoto's, wederom voor de NME Music Photography award. Gek genoeg heb ik daarna nooit meer wat ingestuurd: ik was gewoon bezig met plaatjes maken namelijk.

Mijn vader had zich inmiddels verdiept in de vechtsportfotografie. Na een tijdje is hij gestopt met fotografie, en was Nicepictures dus niet langer iets dat door ons beiden werd onderhouden. Stukje bij beetje heb ik het omgebouwd tot mijn eigen website, omdat de naam toch bij aardig wat mensen is blijven hangen in die jaren. Inmiddels heb ik Nicepictures omgedoopt tot de naam van mijn website, heb ik Wouter Loeve Fotografie ingeschreven als bedrijf.

Dus nu professioneel? Soort van ja, maar ik studeer nog wel: ik doe Kunstmatige Intelligentie in Nijmegen en hoop daar later ook een baan in te vinden. In mijn vrije tijd speel ik basgitaar in de Nijmeegse band Cher Ami. Maar fotografie blijf ik er altijd bij doen, maak je geen zorgen!

Mocht je je nou afvragen wie de meneer met de basgitaar is in de coverfoto van deze pagina: dat is Marcus Miller. Mijn basgitaar-held. Ik heb al twee keer mogen schieten bij deze geweldige basbaas, voor en achter het podium! Afijn. Dat vind ik dan weer gaaf.

Social media:

Images

Fotograaf nodig?